News Flash:

Tarta cu leurda si ciuperci pleurotus

19 Aprilie 2013
1948 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat:
250 g faina
100 g margarina
1 ou
6 linguri apa
sare

Umplutura:
500 g ciuperci pleurotus
1 mana zdravana leurda
2 fire praz
3 oua
100 g telemea sarata de oaie
100 g ricotta
4 rosii uscate, in ulei
1 legatura mica marar
ulei de floarea soarelui
sare

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat faina cu margarina la temperatura camerei, oul, sare si apa. Am framantat un aluat sfaramicios, pe care l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru vre-o 5 ore.
Intre timp am pregatit umplutura: leurda, prazul si ciupercile le-am spalat si curatat, apoi le-am taiat prazul – rondele, leurda – fasii, iar ciupercile - cubulete.
Am calit in ulei rondelele de praz, apoi am adaugat leurda, iar cand si aceasta s-a inmuiat putin am pus ciupercile. Am pus cca 1 lingurita rasa de sare, si am lasat amestecul pe foc pana a scazut toata zeama lasat de ciuperci.  Cand a fost gata, am oprit focul si am lasat amestecul sa se raceasca.
Intr-un vas am amestecat branza telemea cu ricotta, am adaugat cele 3 oua, rosiile taiate bucati si mararul tocat marunt.
Aluatul l-am scos din frigider, l-am intins pe masa de lucru, iar foaia am pus-o intr-un vas de ceramica, uns cu putin ulei inainte. Am taiat surplusul de pe margine, apoi am dat vasul la frigider pentru 15 minte. L-am scos din frigider, l-am intepat cu furculita si l-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 10 minute. Dupa acest interval, peste aluat am pus amestecul de ciuperci, iar deasupra am turnat amestecul de oua si branza. Din aluatul ramas am facut cateva fasii, pe care le-am asezat deasupra compozitiei. Am dat vasul la cuptor pentru 45 de minute.

Tarta cu leurda recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat umplutura ciuperci pleurotus ricotta rosii uscate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1471 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014287 (s)