News Flash:

Tarta cu leurda

22 Aprilie 2013
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
200 gr unt moale (la temperatura camerei)
1 ou
1 praf sare

Pentru umplutura:
500 gr cas
branza de capra razuita
4 oua
1 lingurita praf de nucsoara
2 fire de ceapa verde
cca 200 gr lapte (compozitia nu trebuie sa fie foarte lichida)
3 legaturi de leurda
sare (daca este nevoie)

Mod de preparare:


Se pune faina intr-un castron, si se adauga ingredientele de mai sus. Se framanta cu mana pana cand totul se omogenizeaza, daca se lipeste de maini, mai adaugati cate un praf de faina. Coca obtinuta, se inveleste intr-o folie, si se da la frigider pentru cca 20-30 min.

Pentru umplutura:
Casul se sfarama cu furculita, se amesteca cu branza de capra razuita, se adauga ouale, leurda, nucsoara, ceapa verde taiata marunt, sare si laptele.
Aluatul racit, se intinde pe masa de lucru, tapetata cu faina, cu ajutorul sucitorului. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza marginile si se toarna din compozitie. Se decoreaza dupa imaginatie, apoi grilajul sau formele cu care decorati, se ung cu un ou batut. Se da la cuptor, incins in prealabil, pana se rumeneste.

Tarta cu leurda
recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt moale umplutura ceapa verde leurda sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019185 (s)