News Flash:

Tarta cu lamaie si bezea

26 Septembrie 2014
3062 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crusta:
1/4 lingurita suc de lamaie
4 albusuri
1 lingura apa rece
1 praf de sare
1 cana de zahar

Pentru umplutura:
1 lingura + lingurita coaja rasa de lamaie
1 cana zahar
1/4 cana + 2 linguri zeama de lamaie
8 galbenusuri

Pentru topping:
coaja de lamaie
1 cana de smantana pentru frisca
1 lingura zahar

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge o forma de tarta cu unt. Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.

Bate smantana cu zaharul intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider. Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga zaharul, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.

Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta lamaie tarta beze martha stewart prajituri culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1847 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022237 (s)