News Flash:

Tarta cu gutui

31 Ianuarie 2012
4356 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu gutui
Ingrediente:

180 g pasta de gutui
200 g migdale fara coaja
15 ml suc de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
1 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta de rom
60 g zahar
100 g unt
2 oua

Pentru aluat:

230 g faina
100 g unt
1 ou
100 g zahar pudra

Mod de preparare:

Facem aluatul amestecand faina, untul si zaharul intr-un blender. Adaugam oul si procesam pana obtinem un aluat fin. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il bagam la frigider timp de 30 de minute. Incingem cuptorul la 180 grade. Ungem o forma de tarta. Intindem aluatul pe o suprafata tapetata cu faina. Asezam aluatul in tava si apoi mai bagam la frigider alte 30 de minute. Asezam hartie de copt peste aluat si punem orez deasupra. Bagam aluatul la cuptor timp de 10 minute. Indepartam apoi hartia si orezul si mai lasam la copt inca 5 minute. Lasam sa se raceasca usor. Intr-o craticioara amestecam pasta de gutui, sucul de la lamaie si portocala si 2 linguri de apa si punem la incalzit la foc mic. Turnam siropul peste aluat. Amestecam coaja rasa, scortisoara, esenta de rom si migdalele intr-un bol. Cu un mixer se bate untul cu zahar si se adauga ouale pe rand. Incorporam si amestecul de migdale. Intindem compozitia obtinuta peste aluat si bagam la cuptor timp de 35 de minute. Se serveste cu smantana dulce.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

migdale scortisoara zahar unt oua faina zahar pudra aluat siropul cuptor
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6165 viz    0 com
3891 viz    0 com
9420 viz    0 com
2754 viz    0 com
1255 viz    0 com
1481 viz    0 com
1264 viz    0 com
3261 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013476 (s)