News Flash:

Tarta cu gem de prune

25 Ianuarie 2012
4540 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu gem de prune
Ingrediente:

2 oua
un galbenus
100 g zahar brun
100 g unt la temperatura camerei
350 g faina 00
8 g praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
fulgi de migdale (o mana buna)
un borcanel de 400 g gem de prune
   
Mod de preparare:

In vasul de la mixer am pus faina cernuta, am adaugat in centru untul molcut, ouale plus galbenusul, zaharul, praful copt si coaja rasa de lamiie si am mixat bine, pina aluatul s-a omogenizat. Preincalzim cuptorul la 180 grade, intindem aluatul pe o coala de hartie de copt, lasind deoparte o bucata din el pentru a forma "gardutul" de deasupra.
Putem pune aluatul in tava de tarte tapetata cu hirtie de copt si il presam frumos cu minutele (eu am spus, am preferat sucitorul), punem gemul de prune  (eu un borcanel din productia personala), dar putem folosi oricare gem dorim, am format dungulitele pentru decorat tarta (in curind voi fi specialista in facut "garduri", avind in vedere ca am facut si la tortul de revelion) si apoi am presarat in gaurile ramase, fulgisori de migdale... mi-ar fi placut sa pun niste bucatele de nuci, dar nu aveam la dispozitie. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam cca 30-35 de minute.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca si o decoram cu zahar praf.
Tarta cu gem de prune pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua galbenus zahar brun unt faina 00
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2715 viz    0 com
2579 viz    0 com
2122 viz    0 com
4896 viz    0 com
1785 viz    0 com
2248 viz    0 com
22008 viz    0 com
1171 viz    0 com
1987 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036212 (s)