News Flash:

Tarta cu fructe si fistic

12 August 2014
989 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 oua
7 linguri lapte
7 linguri faina
3-4 piersici (sau orice alte fructe de sezon vrei)
100 gr zahar sau mai putin
un varf de lingurita de praf de copt
200 gr corcoduse rosii (sau orice alte fructe vrei)
100 gr fistic crud macinat mare
esenta migdale
un varf de lingurita de pudra de scortisoara

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 175-200 grade Celsius. Separa albusurile de galbenusuri si bate spuma albusurile. Adauga zaharul in albusuri si bate, cu mixerul la viteza maxima, pentru alte 5 minute. Adauga in albusurile batute cu zaharul un praf de sare si zeama de la jumatate de lamaie. In spuma de albus adauga pe rand galbenusurile si amesteca usor, dupa fiecare.

Adauga laptele si amesteca usor pana ce compozitia se uniformizeaza. La final puna faina, cernuta in prealabil, esentele si amesteca usor pana ce aluatul devine omogen. Pune compozitia intr-o tava pe masura, unsa cu unt si tapetata cu faina sau pe hartie de copt. Stratul de aluat crud trebuie sa fie de circa 3-5 centimetri.

Pune fructele taiate in bucatele si presara fisticul maruntit. Coace tarta cu fructe pentru 35-40 de minute, la 180 grade Celsius. Serveste tarta cu fructe rece simpla sau pudrata cu putin zahar.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta aluat tarta tarta fructe retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027885 (s)