News Flash:

Tarta cu fructe de tot felul

20 Noiembrie 2013
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g faina
2 galbenusuri
un ou intreg
100 g unt
50 g zahar
50 ml smantana sau lapte
un varf de cutit sare
vanilie

Mod de preparare:

Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul pana cand se inmoaie si se omogenizeaza, adaugand apoi galbenusurile si oul intreg, sarea, aroma, smantana sau laptele si, la urma, faina; se amesteca bine, fara sa se framante. Aluatul se tine la rece 30 minute, ca sa se intareasca grasimea, apoi se intinde in foaie de 3-4 mm grosime si se taie in rondele dupa marimea formelor. Rondelele se asaza in forme si se coc.

Dupa ce s-au racit, tartele se umplu cu boabe crude de struguri, coacaze, cirese, visine sau cu orice fel de fructe crude din care s-au scos simburii (care au), sau au fost taiate in felii (cele mai mari). Fructele se asaza in tarte numai inainte de servire, ca sa nu lase zeama; nu se pune zahar peste ele din acelasi motiv, ci numai 1-2 lingurite cu jeleu de fructe, peltea sau sirop bine legat.

Tartele se pot umple si cu crema de vanilie, ca pentru placinta, modelindu-se deasupra cremei cate o rozeta de frisca simpla sau cu gelatina. De asemenea, se pot umple cu diferite creme, cu gelatina, care se pun in tarte imediat ce sunt gata, lasandu-le sa se inchege in tarte; deasupra fiecareia se face cate o rozeta de frisca.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032066 (s)