News Flash:

Tarta cu dulceata amara

28 Noiembrie 2013
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g faina
200 g unt
100 g zahar pudra
6 linguri apa rece
esenta de vanilie

Pentru umplutura:

dulceata de cirese amare
cca 100 g biscuiti macinati

Mod de preparare:

Amestecam faina impreuna cu zaharul si untul, esenta de vanilie si apa si mixam cu ajutorul robotului, pina vom obtine un aluat elastic. Dam forma de minge aluatului, il invelim in pelicula transparenta si-l bagam in frigider pentru cca 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider, iar 2/3 din el il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie cit de cit rotunda.
Punem foaia de aluat in tava pentru tare (eu nu am pus nici hartie de copt, nici nu am uns tava), intepam foaia din loc in loc cu o furculita, punem peste ea biscuitii macinati (ai mei erau cu bucatele de ciocolata, deci ceea ce ramine din biscuitii Isabellei, eu nu arunc, pun intr-o cutiuta la frigider apoi le gasesc o utilitate), punem deasupra dulceata de cirese (sau de care avem si dorim, pe gustul meu ar fi gemul de prune sau caise, dar trebuia sa consum ceea ce aveam in borcan).
Nivelam umplutura de cirese, apoi cu restul de aluat ne jucam. Am facut snurulete impletite pe care le-am pus pe margine apoi le-am strivit un pic cu o furculita, am facut forme de luna, ca era seara, apoi cu toate bucatele ramase, am facut biscuiti, deci aluatul e bun si pentru biscuiti. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.
Lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar, eu pe felii am pus si margelute roz din zahar si servim alaturi de cafea sau o ceasca de lapte cald.

Tarta cu dulceata amara recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024791 (s)