News Flash:

Tarta cu dovlecei si ardei copti

14 August 2014
1740 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 ardei copti (taiati fasii)
300 g aluat de foietaj
150 g branza proaspata
2 dovlecei (rasi pe razatoarea mare)
185 g ton in suc propriu (scurs si maruntit)
1 lingura cu ulei de masline
8 masline negre (fara samburi)
1 lingurita cu capere (scurse)

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 220°C, se intinde aluatul de foitaj intr-o tava mare, acoperita cu foaie de copt. Se face un chenar, cu grosimea de 1 cm pe margini, prin presare cu muchia cutitului, cu grija sa nu se taie aluatul. Se inteapa zona cuprinsa intre margini cu o furculita si se da la cuptor timp de 15 minute. In timp ce aluatul se afla la cuptor, intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se prajesc dovleceii pana se inmoaie si amestecul incepe sa devina dens. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca impreuna cu branza moale. Se scoate aluatul de foitaj de la cuptor si se preseaza in zonele in care s-a umflat, apoi se pune amestecul de dovlecei pe toata suprafata aluatului, pana in marginile trasate, si se niveleaza. Se presara tonul, caperele si maslinele si se asaza fasiile de ardei. Se da la cuptor inca 15 minute pana ce foitajul este bine copt.

sursa: taifasuri
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta ardei tarta dovlecei tarta ton retete garnituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022179 (s)