News Flash:

Tarta cu dovleac, mere, caramel si nuci

18 Octombrie 2012
3128 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Blat

2 linguri faina
3 oua
3 linguri zahar
2 linguri pesmet

Umplutura

6 mere potrivite
200 gr dovleac taiat cuburi
zahar brun dupa gust (puteti folosi si zahar normal)
scortisoara
zahar vanilat
50 gr stafide
50 gr nuca macinata
150 gr unt
inghetata de vanilie (optional)
migdale (optional) pentru garnisit

Sos caramel

125 gr zahar
125 gr unt
125 gr frisca lichida

Mod de preparare:

Blat
Ouale se separa, galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul, albusurile se bat bine cu un praf de sare, se incorporeza si se adauga faina si pesmetul. Se unge tava de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina sau pesmet, apoi se da la cuptor cam 30 min, pana se rumeneste.

Umplutura
Merele se decojesc, se scote cotorul, si se taie cuburi. La fel si cu dovleacul. Se calesc in unt pana devin translucide. Se adauga zaharul, aromele, nuca si stafidele. Se mai lasa pe foc pana dovleacul s-a inmuiat usor (merele se vor inmuia mai repede).

Sos caramel
Se topeste pe foc mic zaharul, se adauga untul, se amesteca pana se topeste, apoi se adauga frisca. Se mai lasa 1-2 min pe foc.

Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit, puneti deasupra compozitia de mere si dovleac. Se garniseste cu sos caramel. Se lasa pana se raceste compozitia, la temperatura camerei. Se poate servi si cu o cupa de inghetata alaturi.

Tarta cu dovleac, mere, caramel si nuci recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri retete desert blat faina oua zahar pesmet umplutura unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5112 viz    0 com
18537 viz    0 com
5839 viz    0 com
4003 viz    0 com
4971 viz    0 com
6100 viz    0 com
2011 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1835 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033070 (s)