News Flash:

Tarta cu crema si fructe

29 Octombrie 2013
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
400 gr faina
200 gr unt
un praf de sare
50-100 ml apa (cata este nevoie sa iasa un aluat tare)

Pentru crema:
un plic budinca de vanilie
500 ml lapte
5 linguri cu zahar
1 esenta de vanilie

Pentru decor:
1-2 portocale
1 compot de ananas rondele
1 plic tort jelee transparent
100 ml zeama de la compot
2 linguri cu zahar

Mod de preparare:

Aluat:
Untul se amesteca cu praful de sare, faina si apa. Se lasa la rece 30 de minute. Se intinde o foaie groasa si se coace la foc mediu pana capata o culoare aramie. Se lasa la racit.

Crema:
Se opreste din lapte 100 ml pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca. Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga praful de budinca amestecat cu laptele. Mestecam cu un tel continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se pune din nou la fiert si se mai lasa circa u minut. Se da deoparte si se lasa la racit, acoperita cu o folie alimentara, pentru a nu se forma crusta. Dupa ce s-a racit budinca se toarna peste aluatul de tarta. Se decoreaza cu portocale taiate si ananas.
Se prepara tort-jeleul conform instructiunilor de pe pachet folosin sucul de la compot. Se toarna deasupra tartei. Se da la rece cel putin o ora.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2794 viz    0 com
1549 viz    0 com
1190 viz    0 com
1842 viz    0 com
1905 viz    0 com
1204 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023976 (s)