News Flash:

Tarta cu crema de lamaie

16 Ianuarie 2014
1960 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crema avem nevoie de:
un ou
200 g zahar
50 g amidon de cartofi
1/2 litru de apa
sucul de la doua lamai
coaja rasa de la o lamaie

Pentru aluat:
350 g faina
150 zahar
2 oua
150 ml ulei de floarea soarelui
coaja rasa de la o lamaie
1/2 pliculet de praf de copt (8 g)

Mod de preparare:

Incepem intai cu crema, amestecind toate ingredientele, punem vasul in baie de aburi (bain-marie), amestecand mereu sa nu se faca amidonul cocoloase. Daca lamaile sunt mari, adaugam la crema doar 400 ml de apa. Amestecam crema, pana se ingroasa bine, ca o gelatina groasa sau ca o peltea.
Lasam crema la racit si trecem la facut aluatul. Amestecam toate ingredientele si ne pregatim pentru framintarea aluatului, cu mainile bineinteles. Intindem aluatul in tava cu miinile, cu degetele, cum poate fiecare, lasind cam 1/5 din aluat pentru dungutele pe care le vom pune deasupra. Punem si crema care intre timp s-a racit. Infainam bine aluatul ramas, il intindem, taiem, decupam si vor rezulta fisiutele pe care le asezam deasupra. La mine sint cam strimbe, se vede ca e prima data cind incerc varianta asta.
Bagam in cuptorul incalzit in prealabil la 180, pentru circa 30 de minute. Asa arata scoasa din cuptor.

Tarta cu lamaie recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta lamaie retete lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022945 (s)