News Flash:

Tarta cu crema de iaurt

29 Aprilie 2012
5456 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu crema de iaurt
Ingrediente:

Pentru blat:

2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
esenta de vanilie

Pentru crema:

250 ml iaurt cu capsuni
100 gr zahar pudra
250 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina
200 gr capsuni

Pentr decor:

sucul de la cateva capsuni
cateva capsuni
gelatina rosie pt. tort
2-3 linguri zahar

Mod de preparare:

Batem spuma albusurile iar galbenusurile le frecam cu zaharul. Adaugam si faina si esenta si omogenizam.
Punem pe fundul tavii de tarta (diametru 24 cm) hartie de copt sau ungem cu unt si turnam aluatul. Dam la cuptor la foc mic pana ce se rumeneste usor.
Batem frisca cu zaharul pudra si o amestecam apoi cu iaurtul de fructe. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, adaugam la compozitie si mixam din nou pentru ca gelatina sa se repartizeze uniform in crema.
Adaugam capsunile taiate cubulete. Asezam blatul cu fata in jos pe un platou. Punm un inel pentru tort reglabil si turnam apoi crema.
Dam la rece pana se intareste si asezam capsunile taiate jumatati pe toata suprafata. Preparam pliculetul de gelatina pentru tort conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam imediat peste capsuni si dam la rece sa se intareasca. Cand s-a intarit suficient scoatem inelul pentru tort. Taiem feliile cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua zahar faina zahar pudra frisca lichida gelatina capsuni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3117 viz    0 com
4598 viz    0 com
4057 viz    0 com
5820 viz    0 com
4255 viz    0 com
3053 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034398 (s)