News Flash:

Tarta cu coacaze

23 Aprilie 2013
1346 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Aluat:
240 g faina
150 g unt
3 galbenusuri
4 linguri zahar brun
1/2 plic praf de copt
sare

Umplutura:
330 g branza dulce (PILOS)
70 ml smantana lichida
3 linguri zahar brun
100 ml lapte dulce
1 plic crema de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
coacaze rosii

Mod de preparare:

Untul la temparatura camerei l-am mixat cu zaharul, adaugand apoi pe rand si galbenusurile. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am incorporat faina in amestecul de ou si unt, la inceput cu mixerul, apoi am framantat usor cu mana, doar cat s-a incorporat faina. Am dat aluatul la frigider 30 minute.
Cat aluatul se odihnea, m-am ocupat de umplutura: intr-un bol am mixat branza cu smantana, zaharul brun si zaharul vanilat. Am adaugat treptat si laptele, apoi praful de vanilie.
Aluatul l-am scos din frigider, am oprit putin pentru grilajul de deasupra, iar restul l-am pus intre doua bucati de folie alimentara, si l-am intins cu sucitorul, dandu-i forma rotunda.
Intr-o forma de tarta din ceramica, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu hartie de copt, am pus aluatul, ajutandu-ma de una dintre folii. Aluatul l-am intepat din loc in loc cu o furculita, apoi am pus amestecul de branza, am presarat coacaze (scurse bine de zeama) din abundenta, apoi din aluatul ramas am taiat fasii, pe care le-am pus deasupra.
Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.
Cand tarta a fost gata, am mai pus cateva coacaze, apoi am pudrat cu zahar.  Am lasat tarta la rece pana a doua zi.

Tarta cu coacaze recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina zahar brun umplutura branza dulce smantana lichida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2010 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026320 (s)