News Flash:

Tarta cu ciocolata si pere

15 Februarie 2012
1414 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu ciocolata si pere
Ingrediente:

Pentru aluat pate brisée:


25 grame unt
1 cana faina
3 linguri apa rece
1 varf sare

Pentru compozitie:

2 pere
100 grame ciocolata
100 ml smantana dulce
3 linguri zahar brun
1 ou

Mod de preparare:

Pregateste aluatul. Pune-l intr-o folie de plastic, la frigider, in timp ce pregatesti crema. Topeste ciocolata cu smantana la bain-marine, adauga zaharul, amesteca bine si lasa crema sa se raceasca. Cand s-a racit, incorporeaza oul, curata perele de coaja si seminte si taie-le felii subtiri.

Scoate aluatul din frigider, intinde-l cu un sucitor si pune-l in formele de tarta. Adauga cateva felii de pere in forma cu aluat si toarna crema de ciocolata peste. Repeta procedeul pentru celelalte mini-tarte. Daca folosesti o forma mare de tarta (20-30cm diametru), recomand sa dublezi cantitatile pentru crema. Pentru o tava mare, foloseste cantitaţile date plus inca jumatate.

Pune mini-tartele in cuptorul preincalzit, pe treapta medie, si lasa-le 20-30 minute (30-40 pentru o tarta mare) sau pana crema de ingheaga si crusta se rumeneste usor pe margini. Serveste-le reci, cu puţin zahar pudra pe deasupra daca-i nevoie.

sursa reteta si fotografie: Tarta cu ciocolata si pere
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt faina apa sare pere ciocolata smantana dulce zahar brun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1830 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036860 (s)