News Flash:

Tarta cu ciocolata si frisca

31 Ianuarie 2014
3223 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

60g smantana dulce grasa
90g biscuiti cu cacao maruntiti
450g frisca lichida (35% grasime)
3 linguri unt
280g ciocolata (55% cacao)
140g+3 linguri zahar
4 albusuri
1 portie aluat de tarta
sare

Mod de preparare:

Pregateste o portie de aluat pate sucree. Apoi incinge cuptorul la 180C, aseaza aluatul in tava de tarta si coace-l in orb timp de 20 de minute, apoi inca 5 minute fara greutati. lasa-l sa se raceasca.

Bate albusurile si 140g zahar la bain marie pana cand zaharul se dizolva si amestecul se infierbanta, in jur de 3-4 minute. Ia de pe foc si bate albusurile cu mixerul la viteza mare, pana isi tripleaza volumul si obtii o bezea tare. Amesteca ciocolata maruntita bine si untul si pune inapoi la bain marie, pana cand ciocolata se topeste, timp de 4-5 minute. Lasa deoparte.

Bate 225g de frisca. Incorporeaza bezeaua in ciocolata topita, apoi frisca in acest amestec. Pune jumatate din spuma cu ciocolata la baza tartei, apoi presara biscuitii maruntiti si toarna restul de spuma. Pune totul la rece pana cand spuma se intareste.

Bate restul de frisca cu putina sare si amesteca-o cu smanatan dulce. Decoreaza tarta cu acest amestec si presara fulgi de ciocolata. Pune tarta la rece cel putin 4 ore inainte de servire sau, acoperita, timp de 3 zile in frigider.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta ciocolata tarta frisca retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5328 viz    0 com
5250 viz    0 com
2093 viz    0 com
6861 viz    0 com
12545 viz    0 com
1135 viz    0 com
9130 viz    0 com
1911 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030070 (s)