News Flash:

Tarta cu ciocolata si fistic

17 Februarie 2012
2038 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu ciocolata si fistic
Ingrediente:

Pentru aluat:

150 g faina
2 oua mari
120 g de unt, la temperatura camerei
120 g de zahar
30 g cacao
1 lingurita esenta de vanilie
1 pic de sare (un varf de cutit)
1 lingurita praf de copt

Pentru glazura:

50 g de fistic putin sfarimate, putin sarate
100 g de ciocolata cu continut de cacao de minimum 50%
50 g unt

Mod de preparare:


Amestecam faina cu praful de copt,sarea si cacaoa. Untul il mixam cu zaharul cca 5 minute,apoi adaugam si ouale ,unul cite unul,mixind foarte bine dupa fiecare,iar la sfirsit adaugam vanilia. Apoi adaugam si faina amestecata cu restul ingredientelor. Rezulta un aluat cu consistenta unei creme pe care-l turnam intr-o forma de tarta in prealabil gresata si tapetata cu faina. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, pt .cca 30 minute, facem proba cu scobitoarea si cind ea este curata scoatem tarta la racit.
Intre timp pregatim glazura, topind pe foc mic ciocolata rupta bucatele si untul, sub amestecare continua. Aceasta glazura o turnam peste tarta, iar deasupra decoram cu fisticul sfarimat putin cu sucitorul de aluat. Asteptam sa se raceasca glazura si servim.
Tarta cu ciocolata pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina oua unt zahar cacao sare fistic
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1799 (s) | 26 queries | Mysql time :0.034190 (s)