News Flash:

Tarta cu ciocolata

12 Aprilie 2012
7084 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu crema de branza si ciocolata
Ingrediente:

250 g biscuiti cu cacao
150 g unt nesarat
5 linguri zahar pudra
350 g ciocolata alba
250 ml frisca lichida
1/2 kg crema de branza dulce
3 oua
1 lingura faina alba
1 esenta de vanilie
120 g ciocolata

Mod de preparare:

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu sucitorul; eu prefer robotul pentru ca ies mai fini.
Topim 130 g unt si turnam peste biscuitii zdrobiti; amestecam pana se omogenizeaza compozitia si se formeaza ca o pasta.
Intindem aceasta pasta de biscuti intr-o forma de copt cu pereti detasabili sau o forma de tarta.
Punem la bain marie 220 g ciocolata alba cu 120 ml frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata.
Intr-un recipient, amestecam crema de branza, zaharul, faina si esenta de vanilie pana obtinem o crema foarte fina, recomand sa folositi mixerul la viteza mare pt a obtine acest rezultat spumos.
Peste aceasta crema, adaugam si ouale si ciocolata topita si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste pasta de biscuti din forma de copt si o dam la cuptor, foc mediu, si lasam cam 50 min.
O scoatem din cuptor si o lasam la racit.
Topim restul de unt, frisca si ciocolata neagra si amestecam pana se topeste ciocolata. Eu prefer sa o torn peste tarta asa calda si abia apoi sa o dau la frigider pentru cateva ore bune.
Cand o scoateti de la frigider o puteti orna cu ce doriti, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata alba sau o puteti servi fara.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

unt nesarat zahar pudra ciocolata alba frisca lichida oua faina alba
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033907 (s)