News Flash:

Tarta cu ciocolata

23 Ianuarie 2012
2263 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu ciocolata
Ingrediente:

 unt moale pentru uns
 350 gr ciocolata amaruie
 6 linguri de amaretto di Saronno (sau crema de lichior de tiramisu)
 4 oua mari (galbenusurile separate de albusuri)
 50 gr biscuiti amaretti (pisati marunt)
 200 gr zahar tos
 cacao pentru presarat deasupra
 frisca sau mascarpone pentru ornat
 
 Mod de preparare:
 
Preincalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti o forma rotunda de 26 cm, cu fund detasabil, si tapetati cu hartie pergament (pt copt).
Rupeti ciocolata in bucati mici, puneti-o intr-un bol termorezistent si asezati bolul deasupra unei oale cu apa fierbinte la foc mic. Cand incepe sa se topeasca, adaugati lichiorul. Cand ciocolata sa topit complet si a devenit cremoasa, luati-o de pe foc si lasati-o sa se raceasca.
Bateti galbenusurile intr-un bol, pana se omogenizeaza. Amestecati biscuitii amaretti in galbenusuri si turnati in ciocolata si amestecati bine.
Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma, si adaugati din zahar, cate o lingura, pana spuma devine asemeni unei bezele. Albusul batut in adaugam treptat in ciocolata si amestecam usor.
In forma pregatita, asezam amestecul si netezim cu o lingura. Dati la cuptor timp de 30-40 min, pana cand tortul a crescut si a capatat o crusta. Suprafata poate avea fisuri, insa partea de dinauntru trebuie sa fie omogena si moale.
Tarta o lasati sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, cel putin o ora. Desprindeti usor peretii formei si tot atat de usor o asezam pe un platou. Pudrati cu cacao si serviti dupa preferinta.
Tarta cu ciocolata pregatita de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Tarta cu ciocolata
unt ciocolata amaruie oua biscuiti amaretti zahar tos cacao frisca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2436 viz    0 com
3336 viz    0 com
3450 viz    0 com
2332 viz    0 com
1606 viz    0 com
2398 viz    0 com
7363 viz    0 com
3770 viz    0 com
3029 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012978 (s)