News Flash:

Tarta cu cartofi si praz

25 Septembrie 2012
1609 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

170 gr faina
2 oua
300 gr cartofi
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ou
tarhon
cimbru
busuioc
250 gr praz
150 ml lapte
ceapa verde
1 lg iute ardei iute
sare
piper

Mod de preparare:

Pentru aluat am amestecat faina cu putina sare, 3 linguri de ulei, 1 ou, cimbru, tarhon si busuioc si se framanta un aluat omogen. Dupa omogenizare am facut o bila din aluat si am lasat-o in repaus 30 min.

Intre timp am fiert cartofii in coaja, i-am decojit si i-am taiat felii. I-am condimentat cu piper si sare. Prazul l-am taiat felii si l-am tinut 5 minute in apa fiarta. Am taiat in plus si 2 fire de ceapa verde.

Dupa toate acestea, am intins o foaie rotunda din aluat si am tapetat cu ea forma de tarta unsa in prelabil. Am umplut forma cu straturi alternative de cartofi si praz. Am amestecat 2 oua cu laptele, sare si piper si am turnat peste umplutura astfel incat sa nu depaseasca marginea aluatului. Am turnat deasupra si ceapa verde.
Am introdus la cuptor tarta pentru aproximativ 35 minute.
tarta cu praz si cartofi recomandata de fraiche-bistro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua cartofi tarhon cimbru busuioc praz lapte ceapa verde ardei iute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016496 (s)