News Flash:

Tarta cu branza simpla

17 Iunie 2014
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua mari
3 linguri de faina
100 gr stafide
150 gr zahar
250 gr branza de vaci
2 linguri de pesmet fin
coaja de lamaie
suc de lamaie
50 gr unt
2 linguri cu varf de smantana groasa

Mod de preparare:

Unge o tava rotunda cu pereti detasabili, cu putin unt si tapeteaza-o cu tot pesmetul. Lasa un strat mai gros la fund. Pune stafidele intr-o cana cu apa fierbinte sa se rehidrateze. Separa ouale. Bate galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc. Adauga coaja de lamaie si sucul si bate mai departe. Pune faina si amesteca.
Branza de vaci (proaspata si foarte bine scursa) se freaca impreuna cu untul moale cu o furculita pana cand devine cremoasa. Adauga smantana si amesteca tot cu furculita. Pune stafidele bine scurse in branza, amesteca si pune totul peste crema de oua. Omogenizeaza bine, dar incet pana cand compozitia devine uniforma. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si adauga-le in compozita cu branza. Rastoarna totul in tava pregatita si coace tarta simpla cu branza la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute pana se rumeneste  usor si devine ferma la atingere.

La copt creste, dar cand o scoti din cuptor o sa se lase. Este normal si nu pierde nimic nici din farmec, nici din gust. Se scoate din tava cand este rece, prin transfer pe platou, nu prin rasturnare. Pentru topping imaginatia ta este libera sa aleaga ce combinatie vrea. Practic merge orice.
Tarta cu branza simpla este buna calduta, dar este perfecta si rece.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta branza retete usoare retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1452 viz    0 com
1194 viz    0 com
1994 viz    0 com
2534 viz    0 com
1971 viz    0 com
1223 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021792 (s)