News Flash:

Tarta cu branza si cirese

12 Iulie 2018
294 Vizualizari | 0 Comentarii

Tarta cu branza, cirese si kiwi este un adevarat rasfat estival! Fructele suculente si acrisoare sunt energizante si-ti racoresc simturile.
Ingrediente pentru aluat: 75 g alune prajite fara sare, 125 g faina, 75 g unt, 60 g zahar, 1 galbenus de ou, putin lapte, cat cuprinde.
Pentru umplutura: 400 g de cirese proaspete sau congelate, 500 g branza proaspata de vaci, 100 g zahar, miezul de la jumatate de betisor de vanilie, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 4 oua, 30 g gris, 200 ml frisca lichida

Pentru ornare: 2-3 kiwi, zahar pudra

Mod de preparare: Macini alunele fin si le pui pe masa de framantat. Presari faina si faci o gaura in mijloc, unde pui untul in bucati mari, apoi zaharul si galbenusul. Faramitezi totul, apoi framanti. Daca aluatul este prea uscat, adaugi putin lapte. Acoperi cu folie de aluminiu si lasi sa se odihneasca o ora in frigider.

Intinzi aluatul ceva mai mare decat este forma. Pui aluatul, care trebuie sa depaseasca peretii vasului cu 4 cm, in forma proaspat unsa cu unt. Scurgi ciresele care s-au dezghetat/le scoti samburii si lasi la scurs. Amesteci branza cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, ouale, grisul si frisca lichida. Incorporezi ciresele si apoi pui totul in forma peste aluat. Netezesti si indoi marginile aluatului peste
compozitie.

Dai la cuptorul incins circa o ora. Daca mai este nevoie, mai lasi 10 minute. Lasi sa se raceasca in vas. Scoti apoi din forma si asezi tarta pe un fund de lemn. Tai fructele de kiwi in felii subtiri. Le pui peste prajitura si presari zahar pudra. Optional poti orna cu frunze proaspete de menta care accentueaza gustul racoritor al tartei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019168 (s)