News Flash:

Tarta cu bacon, feta si dovleac

11 Iunie 2014
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g bacon
5 foi de foietaj
125 g feta faramitata
cimbru proaspat
400 g dovleac curatat si taiat cubulete
1 lingura ulei de masline
50 g unt
200 ml smantana de gatit
3 oua

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C (180 daca e cu ventilatie). Prajeste baconul taiat cubulete in uleiul incins intr-o tigaie adanca. Scoate-l intr-un bol. Adauga in tigaie cubuletele de dovleac si prajeste-le timp de 5 minute pana se inmoaie si se rumenesc, adaugand frunze de cimbru in ultimul minut de gatire. Scoate-le si pune-le peste bacon.

Scurge uleiul in exces si lasa in tigaie cat sa fie unse si lateralele ei.  Unge fiecare foaie de foietaj cu unt topit si aseaza-o in tigaie. Lasa foietajul sa atarne putin peste margini (taie foaia in exces).
Amesteca feta cu baconul si dovleacul si pune-le peste aluat. Apoi toarna peste ele ouale batute usor amestecate cu smantana, condimentate cu sare si piper.

Pune tigaia pe foc mic si lasa-o asa timp de 5 minute.Baga la cuptor timp de 20-25 minute, pana cand umplutura se incheaga si foietajul este rumen. Serveste cu salata de cruditati sau salata verde.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete aperitive retete tarta tarta feta tarta bacon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2479 viz    0 com
1900 viz    0 com
1186 viz    0 com
1328 viz    0 com
1719 viz    0 com
1067 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019430 (s)