News Flash:

Tarta cu ananas si pere

8 Februarie 2012
1777 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu ananas si pere
Ingrediente:

Pentru aluat:


200 gr faina
jumatate pachet de unt
30 ml apa
2 linguri zahar
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita praf de copt
un praf sare
vanilie
un ou pentru uns
 
 Pentru umplutura:
 
1,5 kg pere curatate de coaja si maruntite
2 linguri stafide
ananas bucati din compot, jumatate din compozitie, fara zeama
esenta de vanilie
zahar pudra dupa gust
1 lingura de scortisoara

Mod de preparare:


Aluat:

Se unge bine cu unt o forma, dupa care taiati doua fasii de hartie de copt si le puneti in x in tava. Urmeaza sa puneti aluatul bine intins pentru ca, daca nu aveti tava cu peretii detasabili, e mai usor sa scoateti blatul copt.

Umplutura:

Se curata perele, se amesteca cu ananasul, iar apoi se pune restul ingredientelor. Compozitia rezultata se pune peste aluat, in tava. Dupa ce asezati formele dorite peste fructe, ungeti cu un ou batut, si presarati zahar. Se da la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute, in functie de cuptor, pana blatul este rumen. Cu ajutorul benzilor, puteti verifica in timpul coacerii, ridicand una dintre ele. Dupa ce s-a racit in forma, am presarat bezele sfaramate.
Tarta cu ananas si pere pregatita de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt apa zahar sare vanilie pere stafide ananas zahar pudra forma tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018653 (s)