News Flash:

Taci si-nghite - Asa mamaliga delicioasa nu ai mai mancat pana acum

9 Aprilie 2018
2262 Vizualizari | 0 Comentarii

Aceasta mamaliga in straturi este o adevarata bomba culinara. Este foarte delicioasa si destul de consistenta. Cu asa mancare la pranz, nimeni nu va ramane flamand. De ceva timp, gospodinele din Romania cauta tot mai des o reteta simpla, delicioasa, ce contine produse traditionale. Iata cum se prepara „Taci si inghite”!

Taiati cubulete mici afumatura de porc, apoi o prajiti in putin ulei. Amestecati si lasati 5 minute la prajit, pana devine aurie. Puneti laptele la fiert intr-o cratita, adaugati sarea si cand este aproape de fierbere adaugati malaiul si amestecati cu o lingura de lemn. Cand mamaliga a inceput sa se ingroase micsorati focul si lasati la foc mic 20 de minute, amestecati periodic. Cand se desprinde usor de peretii vasului inseamna ca mamaliga este gata.

Luati mamaliga de pe foc si adaugati smantana si amestecati bine cu lingura. Intr-o tava (diametrul 20 cm) puneti primul strat 1/3 din mamaliga si nivelati bine, apoi adaugati jumatate din cantitatea de branza telemea, data prin razatoare si jumatate din cantitatea de branza ricotta, la fel data prin razatoare. Repartizati uniform 1/3 de afumatura.

Peste afumatura puneti inca 1/3 din mamaliga, nivelati bine, puneti restul de branza telemea, restul de branza ricotta si 1/3 din afumatura. Puneti ultimul strat de mamaliga si nivelati.

Cu o lingura faceti 4 adancituri in mamaliga si in fiecare adancitura veti sparge cate un ou. Presarati printre oua cu afumatura ramasa. Dati tava la cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Scoateti tava si lasati 10 minute sa se raceasca.

preluat de pe savuros

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1591 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019343 (s)