News Flash:

Sushi Ko Bonton Palace

7 Februarie 2013
1863 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca esti indragostit de bucataria japoneza si vrei sa faci o escapada din cand in cand intr-un loc linistit din capitala, Sushi Ko este o destinatie pe care trebuie sa o iei in considerare. Departe de zgomotul orasului, noul restaurant din Bonton Palace te asteapta cu usile deschise.
 
Povestea Sushi Ko a inceput in Liban, unde Nicolas Makhoul, un libanez pasionat de bucataria japoneza, s-a gandit sa deschida un restaurant cu acest specific. Nu a trecut mult timp si a inceput sa-si extinda afacerea. In 2008, el a ajuns si in Romania, iar acum detine trei restaurante, pozitionate strategic in Bucuresti: daca vrei sa iesi cu prietenii sau sa faci o pauza de masa, te poti opri in Centrul Vechi, daca mergi la shopping, gasesti un restaurant Sushi Ko in Baneasa Shopping City, iar ultimul deschis – la Bonton Palace Herastrau, pentru un pranz sau o cina departe de agitatia orasului.
 
Sushi Ko se adreseaza oamenilor carora le place sa calatoreasca, sa experimenteze din punct de vedere culinar, pasionati de cultura japoneza, cu venituri medii spre inalte. Un pret mediu de persoana ajunge la 80 de lei.
 
Restaurantul nu este amenajat in stil traditional japonez, iar in boxe poti sa auzi muzica pe care o auzi si la radio. Nicolas Makhoul a vrut sa faca un concept modern, de casual dining, in care sa imbine vechiul cu noul. Pana la urma, acest contrast caracterizeaza si Japonia din prezent, asa ca nu e de condamnat.
 
Pentru pasionatii de sushi, meniul contine delicioase combinatii pe baza de peste crud, proaspat, de la sashimi (peste feliat, servit pe un pat de gheata), pana la variate feluri de sushi Maki (sushi rulat), retete care combina ingrediente reci, racoroase, cu peste cald (Koxy Maki) dar si preparate pentru vegetarieni.
 
Sectiuni ale meniului precum Pleasures from Japan si Fusion ofera o alternativa apetisanta la gustarile traditionale. Pleasures from Japan cuprinde retete care folosesc, alaturi de ingredientele clasice, spaghetti, vita, piept de rata, pui, ciuperci si multe altele. Meniul Fusion, potrivit cu toate gusturile, cuprinde un mix modern si original de ingrediente din bucataria internationala, combinate cu elemente ale bucatariei japoneze.
 
Desi romanii nu sunt foarte familiarizati cu bucataria japoneza, curiozitatea lor este din ce in ce mai mare. Chef Jasper Jhon Gadiaza Estrada ne-a dezvaluit care sunt preferintele lor: cel mai comandat fel de mancare este Shake mix, un platou care contine 8 feluri de sushi (21 in total), la un pret de 80 lei.

Celelalte meniuri au preturi cuprinse intre 70 lei, pentru 17 sushi si 750 lei pentru 155 sushi.
 
Exista optiuni si pentru vegetarieni: de la sushi avocado, castravete maki, porumb maki la meniuri intregi - Vegiko sau Vegi Set, cu pretul mediu de 50 lei. Tot pentru vegetarieni si nu numai, alegele japoneze marinate sunt si ele in topul preferintelor clientilor.
 
Pentru iubitorii de raw food recomanda ca oamenii sa nu plece din restaurant fara sa incerce macar o portie de sushi, una de sashimi si una de rolls. Chef Jasper Jhon Gadiaza Estrada ne-a dezvaluit care sunt preferatele lui: Cheese Salmon Sushi, California Sesame Ura, Gunkan Ikura (icre de somon) sau Wild Dragon.
 
Pentru cei care nu se dau in vant dupa mancarea raw food el recomanda neaparat Supa Miso si Somon Teriyaki (bucati de somon, trase la gratar cu sos teryaki si orez) sau Pui Teriyaki.
 
Si daca tot incerci un meniu de sushi, trebuie neaparat sa-l consumi alaturi de o bere japoneza sau de un sake (bautura alcoolica japoneza, facuta din orez.
 
La capitolul deserturi, poti incerca Sweet Maki, un rulou dulce de orez cu banana, ciocolata si aline de padure (16 lei) sau un cheese cake cu ghimbir si caise (23 lei).

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria japoneza escapada sushi ko nicolas makhoul sushi raw food
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1809 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031666 (s)