News Flash:

Surprize pentru Ziua Indragostitilor

12 Februarie 2014
1526 Vizualizari | 0 Comentarii
Tu aduci ciocolata, ea vinul… rosu. Sau invers. Indiferent de varianta, cele doua ingrediente par indispensabile pentru cadoul si seara de Valentine’s Day. Dar intre gustul suprem si o senzatie neplacuta si amara sta alegerea exacta a celor doua. Asadar, ce fel de ciocolata si ce vin sa alegi pentru un gust sublim?

Pe hartie, cele doua par perechea perfecta. Doua cadouri de calitate, cu potential complex de satisfacere a gustului si arome fascinante. Surpriza se evapora ca o bula de sampanie dupa prima inghititura, daca ai avut nefericita sansa sa nu stii ce sa alegi. Ciocolata, de cele mai multe ori, acopera complet aroma si notele subtile ale vinului, care brusc va parea prea amar sau prea dulce.

Una din regulile cu traditie si vechime spune ca mancarurile dulci, printre ele si ciocolata sau deserturile cu multa ciocolata, se combina cu un vin dulce. Foarte dulce. De aceea, la tortul de la finalul petrecerii ar fi bine sa nu servesti sampania sarabatoritului. Va avea un gust amar si uscat.

In aceeasi idee, vinurile dulci si vinurile fortifiate (Porto, Sherry, Marsala) se potrivesc de minune cu ciocolata. Dar si cand vinul dulce nu e pe palcul amandurora, exista solutii. Vinurile seci sunt acceptate si ele langa o tableta de ciocolata, daca stii cum sa le potrivesti. Pana la urma, nicio casnicie nu e usoara. De ce ar fi mariajul vin-ciocolata mai usor?

Cand vrei sa pui alaturi ciocolata si vin tine cont, in primul rand, de urmatoarele reguli generale:

- Cumpara vin si ciocolata de calitate! Pana la urma, faci un astfel de cadou o data pe an si vrei sa gusti cele mai bune arome.

- Notele distincte pot crea combinatii placute. Asociaza o ciocolata cu alune cu un vin cu note fructate. Vinurile tari, mai acide, cu mai mult alcool sau mai multi tanini au nevoie langa ele de o ciocolata mai dulce, cu lapte sau cu fructe.

- Una din cele doua componente ale perechii trebuie sa fie dulce. Ciocolata neagra are multa cacao si mai putin zahar, asa ca nu este recomandata langa un vin sec, mai ales din cele rosii.

- Nu incerca sa combini indraznet doar de dragul unui produs special pe care l-ai gasit. Mergi pe varianta clasica si nu vei da gres. Incepe cu ciocolata cu lapte, ciocolata alba sau ciocolata amaruie inainte sa treci la combinatii mai ciudate. Asadar…

- Tu aduci ciocolata alba, el/ea aduce un vin alb si linsitit, Muscat, Tamaioasa sau Ice Wine.

- Tu aduci ciocolata cu lapte, el/ea aduce vin Sherry, vin Porto, un vin nemtesc dulce sau vin de Madeira.

- Tu aduci ciocolata neagra, el/ea aduce Porto, Madeira, Moscato Rosa sau Moscato Bianco, vin rosu dulce.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ziua indragostitilor retete ciocolata retete vin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029520 (s)