News Flash:

Surpriza dulce de Sf. Valentin - negrese cu ciocolata

10 Februarie 2012
1532 Vizualizari | 0 Comentarii
Negrese cu ciocolata
Ingrediente:

100 g faina
120 g unt nesarat
200 g de zahar
120 g ciocolata 50% cacao
1 lingurita de esenta de vanilie
un varf de cutit de sare
2 oua mari

Pentru crema:

90 g ciocolata 50% cacao
80 ml smantana 30-35%
1 lingurita de unt
1/2 lingurita de miere

Mod de preparare:

Rupem ciocolata in bucatele mici, dupa care o topim impreuna cu untul in baie de aburi sau la foc foarte mic, avand grija sa amestecam mereu. Cand a rezultat o compozitie omogena, se iau de pe foc si punem pe rand, amestecind bine dupa fiecare, vanilia, zaharul, ouale, unul cate unul, sarea, iar la final faina.
Intr-o forma patrata, tapetata in prealabil cu ulei vegetal sau cu hartie de copt turnam compozitia. Dupa ce nivelam o punem pe gratarul fixat la mijlocul cuptorului, cuptor preincalzit in prealabil la 180 grade Celsius. O lasam in jur de 25 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, timp in care preparam crema cu care vom glazura prajitura. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu restul ingredientelor si identic ca in prima parte, la foc foarte mic sau pe baie de aburi, omogenizam componentele, obtinand o crema ciocolatoasa si lucioasa, pe care o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa aceea o intindem pe blatul de prajitura.taiem prajitura patrate, o pastram in frigider,se poate la fel de bine si congela, pentru o pastrare mai indelungata.
Negrese pregatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt nesarat zahar sare oua unt miere negrese
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1726 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029953 (s)