News Flash:

Supranumit „oul vegetal“ datorita continutului nutritiv bogat, a fost leac stravechi, este medicament si astazi

9 Octombrie 2018
2792 Vizualizari | 0 Comentarii

Supranumit „oul vegetal“, taratele sunt considerate un adevarat medicament, fiind unul dintre cele mai folosite leacuri in medicina traditionala. Timp secole, graul a fost aliment de baza, iar bobul de grau a fost considerat un adevarat „ou vegetal“ datorita continutului nutritiv bogat. Capacitatea lor de a vindeca se explica prin continutul mare de vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, sulf, siliciu, mangan, fibre alimentare (celuloza) si enzime.

Taratele sunt recomandate in obezitate, tulburari digestive, cancer, dar si alte boli incurabile. De asemenea, intern sunt recomandate in colite, constipatii, obezitate, profilaxia cancerului de colon. Actiunea terapeutica a taratelor de grau se bazeaza pe insusirile lor absorbante, anticancerigene, anticolesterolemiante si favorizante ale digestiei. Alegem de multe ori painea alba si proaspata in detrimentul celei cu tarate, desi aceasta are putine vitamine si unele sortimente sunt daunatoare sanatatii.

De asemenea, consumata calda produce balonari, umiditatea diminuand secretia enzimelor salivare care ajuta la digerarea amidonului. Tehnologia de obtinere a fainii albe a aparut recent, dar aceasta a adus o data cu ea si multe boli. Painea cu tarate are mai multe vitamine, magneziu, calciu, fosfor, iar aportul caloric al acesteia e scazut, adica nu ingrasa.

Si borsul de tarate are calitati terapeutice dovedite, fiind  recomandat in multe afectiuni. Borsul vindeca hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, tromboza, varicele, flebitele, arteritele, afectiunile hepatobiliare, nevrozele, starile depresive, insomniile, stresul, asteniile, afectiunile digestive, tuberculoze, intoxicatiile alcoolice si tabagice, diabetul zaharat si hiperglicemiile.

Se foloseste extern in cazul pielii uscate, in ulcere cutanate si degeraturi. Este contraindicat in ulcer gastroduodenal, gastrite si dispepsii. Se prepara intr-un vas unde punem tarate de grau, pe care le amestecam cu tarate de porumb si se umezesc bine cu apa rece. Se toarna peste ele apa clocotita. Se amesteca bine si se adauga huste, adica tarate acrite de la bors. Se lasa la caldura 24 de ore. Se strecoara inainte de a fi folosit.

Taratele sunt bune si pentru impachetari si bai, in afectiunile de psoriazis. Se face o pasta din tarate de grau proaspete amestecate cu apa calduta, se pune intr-un tifon cu ochiuri rare si se aplica pe locurile afectate, tinandu-se minimum jumatate de ora. Crustele sunt inmuiate, se normalizeaza metabolismul local. Dupa tratament, se unge pielea cu un unguent de tataneasa. Taratele sunt folosite si pentru tratamentele cosmetice. Mastile cosmetice cu tarate au efect de peeling, ajuta la eliminarea punctelor negre, indeparteaza celulele moarte, curata tenul si il face mai luminos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020623 (s)