News Flash:

Supa limpede de pasare cu galuste - FOTO

11 Ianuarie 2012
3527 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

o gaina
2 morcovi
o jumatate de telina
o legatura patrunjel
o ceapa
10 rosii mici
delikat
sare

Pentru galuste:

3 oua
11-12 linguri gris
sare
un varf de cutit de bicarbonat

Mod de preparare:

Portionezi gaina, o cureti de pielita si folosesti pentru supa doar tacamul, pui la fiert puiul. Pentru a iesi o supa limpede este foarte important sa aduni toata spuma care se formeaza in timpul fierberii, de asemenea carnea trebuie fiarta la foc mic. Cureti ceapa si radacinoasele. Scoti puiul pe o farfurie, strecoara zeama, apoi pune-o din nou pe foc impreuna cu legumele intregi si carnea.
Pentru galuste bati bine ouale cu putina sare, iar apoi adaugi grisul in ploaie, amestecand continuu. Poti proba cand este gata compozitia si nu mai trebuie adaugat gris, trecand o furculita prin compozitie. Daca darele raman, atunci galustele vor iesi pufoase si nu se vor "desira" la fiert. Daca grisul este bun pentru format galuste atunci adaugi praful de bicarbonat si mai amesteci cateva secunde.
Scoate legumele din supa. Cu latul unei linguri trecuta prin supa strecurata si fierbinte, formezi galuste pe care le pui in oala sa fiarba pentru 10 minute la foc mic. Cu 1-2 minute inainte sa stingi focul supei adauga rosiile si acopera supa cu un capac.
Cand s-au umflat galustele si s-au fiert rosiile, sarezi dupa gust si stingi focul.
Poti servi supa asa, simpla, cu galuste si carne, sau poti repartiza in farfurie si legumele pe care le-ai scos mai inainte, bineinteles nu le adauga inainte de a le taia cuburi. Decoreaza cu patrunjel tocat
Din ingredientele de mai sus rezultat 8 portii.
Supa limpede de pasare cu galuste din imagini a fost pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Supa_limpede_de_pasare_cu_galuste1
gaina morcovi telina patrunjel ceapa rosii delikat sare oua gris portii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017674 (s)