News Flash:

Supa de pastarnac cu praz si smantana

10 Noiembrie 2013
1366 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 catei de usturoi tocati marunt
1 lingura pasta de rosii
3 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
piper
80 ml smantana de gatit
sare
1 litru zeama de supa de pui
1 cartof mare tocat in cubulete
70 ml vin alb sec
1 1 linguri ghimbir ras, 1 ceapa galbena, tocata
2 fire de praz tocate marunt
2 fire pastarnac curatat si tocat bucati mari
1 lingurita pudra de curry
3 mere mari
3 linguri chives tocate marunt

Mod de preparare:

Pastreaza un sfert dintr-un mar, iar restul de mere curata-le, scoate-le mijlocul, taie-le in cubulete-le si stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa isi schimbe culoarea. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Pune prazul si ceapa si lasa-le pe foc timp de 6-8minute, acoperite cu un capac. Daca e nevoie, amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. In final trebuie sa fie inmuiate.

Adauga in tigaie ghimbirul, pasta de rosii, usturoiul si pudra de curry si mai lasa-le pe foc inca un minut. Adauga si vinul si gateste-le impreuna inca 2-3 minute amestecand, pana cand lichidul e aproape evaporat. Acum poti sa pui in tigaia adanca si merele tocate, pastarnacul si cartoful, zeama de supa si 1 lingurita de sare. Lasa-le sa dea o data in clocot la foc mare, amestecand din cand in cand.

Redu intensitatea focului si pune un capac. Lasa-le sa fiarba in continuare pana cand legumele si merele s-au inmuiat (in jur de 30 de minute). Cand sunt fierte foloseste-te de blender ca sa transformi totul intr-un piure gros. Toarna-l apoi intr-o alta oala si amsteca in el smantana, pana cand se incorporeaza. Adauga sare si piper si lasa-le sa dea in clocot. Serveste supa fierbinte in boluri decorate cu felii din sefertul de mar pastrat.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1927 viz    0 com
1598 viz    0 com
1677 viz    0 com
5037 viz    0 com
6848 viz    0 com
1675 viz    0 com
1271 viz    0 com
920 viz    0 com
1486 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020627 (s)