News Flash:

Supa de linte cu crutoane

6 Martie 2013
1544 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g linte rosie
1 capatana usturoi
1 legatura marar
1 lamaie
1 legatura patrunjel
1 paine cu seminte feliata
6 linguri ulei de masline
2 lingurite boabe de mustar
2 foi dafin
¼ lingurita cardamom macinat fin
1 lingurita de chimen macinat fin
1 ceapa
½ lingurita boia dulce
1 morcov
piper
sare

Mod de preparare:

Se spala lintea si se lasa la inmuiat in apa calda, in vasul acoperit. Dupa doua ore, se scurge lintea si se pune la fiert 1 ½ litri de apa impreuna cu morcovul si ceapa curatate si spalate. Adaug condimentele si se fierbe la foc mic pana se inmoaie boabele de linte. Se scot foile de dafin, se pastreaza 3 polonice de boabe de linte intregi, iar restul se paseaza impreuna cu legumele. Se curata usturoiul, se taie fin si se pune la calit pana devine auriu. Se amesteca pireul cu boabele de linte, usturoiul, sare, piper dupa gust si se mai da supa in cateva clocote supa. Se serveste cu rondele de lamaie si crutoane.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

linte rosie capatana usturoi legatura marar lamaie foi dafin ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1617 viz    0 com
1689 viz    0 com
2307 viz    0 com
3134 viz    0 com
1590 viz    0 com
1436 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020818 (s)