News Flash:

Supa de gaina cu galuste

24 Mai 2012
4706 Vizualizari | 0 Comentarii
Supa de gaina cu galuste
Ingrediente:

Pentru supa:

carne de pasare

2 morcovi
o ceapa
1 pastarnac
patrunjel
o telina
piper
sare


Pentru galuste:


cca 5 linguri de gris
1 ou
1 lingura de ulei
sare

Mod de preparare:

Intai am fiert gaina (de curte) in oala sub presiune. Dupa ce a fiert, am scos carnea iar in zeama ramasa am adaugat legumele taiate felii (nu foarte mici). Ceapa am tocat-o marunt. Cand legumele au fiert, am condimentat supa si am preparat si galustele. Ele trebuie puse imediat in supa fierbinte, altfel se intaresc.
Pentru galuste, am batut oul cu sare si cu ulei dupa care am inceput sa adaug grisul. Aici depinde de marimea oului cat gris intra.
Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare dar nici sa nu curga astfel incat sa se poata lua cu lingura.
Asadar, se da focul la minim, se moaie lingura in supa fierbinte, apoi se ia coca cat incape si se scufunda in supa. Probati intai cu o singura galusca, sa nu se dezintegreze, daca se intampla asta mai adaugati gris.
Galustile sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul, se pune patrunjelul si se pune un capac pentru ca galustile se mai umfla in continuare.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

morcovi ceapa pastarnac patrunjel telina pipersare gris ulei sare coca
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2114 viz    0 com
1943 viz    0 com
2142 viz    0 com
1507 viz    0 com
2071 viz    0 com
2235 viz    0 com
16879 viz    0 com
3990 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013181 (s)