News Flash:

Supa de fasole ca la mama acasa

20 Iunie 2019
231 Vizualizari | 0 Comentarii

Supa de fasole este extrem de aromata, iar un condiment pe care nu il poti omite atunci cand o prepari este cimbrul, care se potriveste de minune cu fasolea. Daca vrei sa gatesti o supa de fasole fara carne, poti opta pentru un varf de cutit de boia afumata, care sa ii dea gustul pe care i-l da in mod normal carnea.

Ingrediente pentru supa de fasole uscata:

  • 400 g fasole
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 lingura paste de tomate
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml suc de rosi sau pasata
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Pune fasolea la fiert in apa rece. Dupa ce da un clocot, lasa 10-15 minute, scurge toata apa si adauga alta apa, de data asgta fierbinte. Lasa iar sa dea un clocot, scurge apa si apoi pune din nou apa fierbinte. Repeta procedeul inca o data, avand grija ca ultima oara sa lasi suficienta apa cat jumatate din oala.Pui capacul si lasi fasolea la fiert cat e nevoie.

La jumatatea procesului de fierbere adaugi morcovul, ceapa si ardeiul gras taiate cubulete.  Dupa ce legumele sunt fierte, adaugi pasta de tomate si sucul de rosii, sare, piper, cimbru si se mai lasa la fiert cam 10-20 de minute. La final, adaugi patrunjel si servesti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supa fasole ciorba fasole retete fasole
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019620 (s)