News Flash:

Supa de ceapa frantuzeasca

7 Ianuarie 2013
4665 Vizualizari | 0 Comentarii
Supa de ceapa este una din delicatetele pe care ni le ofera Franta. Simplu de facut din numai patru ingrediente, este un fel de mancare deosebit de savuros. Secretul supei de ceapa este unul singur: slow-cooking.
 
Ingrediente:

1 kg ceapa rosie sau alba
50 g unt
1 l supa de pui
Paine proaspata taiata in felii groase
Gruyere sau parmezan
Piper negru proaspat macinat
sare
 
Mod de preparare:
 
Taie fiecare ceapa in jumatate, pe lungime, apoi tai-o in felii. Apoi taie feliile in doua si pune-le intr-un bol. Nu te speria daca pare ca este prea multa ceapa. Taie jumatate de unt in bucati, dar nu foarte mici.
Pune tigaia la foc mediu si adauga jumatate din cantitatea de unt, taiata in bucati. Lasa untul sa se topeasca si adauga ceapa. Amesteca-le bine cu untul topit si presara deasupra loc o lingurita de sare.
 
Da focul la mic si lasa ceapa sa se coaca, amestecand ocazional, cel putin 45 de minute. Dupa ce s-au facut si au prins o nuanta maronie, adauga supa. De preferat este sa fie supa de vita, dar poate sa fie si de pui sau de legume. Da la foc mare pana ajunge la temperatura de fierbere, dupa care revino la focul mic si las-o asa inca jumatate de ora. Asezoneaza cu sare si piper.
 
Daca vrei sa o faci mai aromata, acoper-o cu o felie de paine si presara parmezan deasupra. Apoi, o poti pune la cuptor pana se topeste branza. Inmoaie painea in supa in timp ce mananci.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

slow-cooking ceapa rosie unt paine proaspata gruyere parmezan sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018351 (s)