News Flash:

Supa cu taitei

13 Iulie 2011
952 Vizualizari | 0 Comentarii
Supa cu taitei
Ingrediente: o gaina 1-1,5 kg 250 gr zarzavat (morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, praz) o ceapa sare o legatura de patrunjel Pentru taitei: 2 oua 120 gr faina un varf de cutit de sare Mod de preparare: Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cat sa o acopere) si sare. Cand se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand clocoteste supa, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si cateva boabe de piper). Se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit. In timp ce se fierbe supa, se pregatesc taiteii. Se cerne faina pe planseta. Se face o gramajoara cu o gropita in mijloc in care se sparg doua oua si se adauga putina sare. Se amesteca bine, framantand pana se obtine un aluat compact. Se lasa sa stea 20-30 de minte. Cu sucitorul se intinde din aluat o foaie subtire de 1-2 mm. Se lasa foaia timp de 10-15 minute sa se zvante, apoi se ruleaza si se taie in fasii cat mai fine care. Dupa aceease rasfira pentru a se usca. In supa strecurata si care clocoteste se pun taiteii; se lasa sa fiarba 12-15 minute. Supa se serveste cu patrunjel taiat foarte fin. sursa articol: http://www.retete-online.ro sursa fotografie: http://www.femeilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gulie oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

952 viz    0 com
940 viz    0 com
1079 viz    0 com
1308 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019605 (s)