News Flash:

Supa cu carne afumata

22 Mai 2019
322 Vizualizari | 0 Comentarii

Intr-o gospodarie din Floresti, langa Cluj, am mancat intr-o vara o supa de macris cu carne afumata. Ce bucatar roman s-ar incumeta sa o ridice pe culmile gloriei? Amestecul straniu de gusturi, ingredientul rarisim (azi), mai ales in asemenea cantitate, toate ar putea sa-i marcheze unicitatea.
Desi afumatura te-ntoarce cu gandul la vantul iernii, macrisul, fraged, e semn de vara inca nemantuita! Dar hai sa nu va tin mult cu gurile cascate si sa trec la reteta!

Ai trebuinta, deci, de o jumatate de kilogram de ciolan de porc afumat (nu prea gras), o jumatate de kilogram de macris, 3-4 linguri de orez (spalat si scurs bine), 2-3 linguri de smantana dulce, sare (dupa gust).

Ciolanul se spala (se razuie parul, daca e cazul, dar gospodinele din Ardeal nu l-ar fi pus la afumat „nebarbierit”), se taie in bucati (cat mai aproape de os) si se pune la fiert in doi litri de apa rece. Cand carnea este aproape fiarta, se desprinde de pe os (care se va scoate din oala, cu tot cu zgarciurile lui de la capat) si se adauga macrisul, spalat si taiat (nu prea marunt) si orezul.

Se mai lasa sa fiarba un sfert de ceas. Daca e nevoie, se potriveste de sare.

Smantana se incalzeste separat, apoi se toarna peste supa. (Si mai placuta la gust este daca se adauga direct in castroanele de supa, cand se aduce la masa).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supa carne carne afumata supa casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018774 (s)