News Flash:

Supa-crema de usturoi

28 Martie 2014
2355 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

patrunjel verde
ulei de masline
paine (alba sau neagra, integrala pentru crutoane)
legume pentru supa (cartof, bostanel, ceapa, pastarnac, telina, morcov, ardei gras)
50g cascaval
2 linguri faina de grau
20g smantana
1/2 lamaie
sare
piper
2 lingurite unt
1 ceapa
15 catei de usturoi

Mod de preparare:

Se pune o oala cu apa pe aragaz (2l), timp in care curatam repede legumele mentionate in lista pentru a se obtine 1 l de supa. Se curata 15 catei usturoi si se taie in 4 si se calesc impreuna cu o ceapa in 2 lingurite de unt pana capata o fata aramie. Intre timp, se pregatesc crutoanele: se taie painea in cubulete de marime mica, asa incat sa poata fi mancate usor, se stropesc cu ulei de masline si se pun la cuptor.

Dupa ce usturoiul si ceapa au capatat culoarea dorita adaugam litrul de supa si se omogenizeaza, iar peste se adauga smantana amestecata cu faina de grau. Se amesteca, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc moderat inca 20 min. Se pregateste castronelul, se pun crutoanele in castronel, peste care se adauga zeama de lamaie peste care se rade apoi cascaval in mod egal.
Se strecoara apoi supa intr-un vas curat, se pune in castronel, peste care se aduga patrunjel tocat marunt. Se serveste fierbinte (este un preparat revigorant din Austria).


sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete supe supa-crema retete masterchef constantin stoleru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2050 viz    0 com
1421 viz    0 com
1726 viz    0 com
1548 viz    0 com
2057 viz    0 com
1631 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1629 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018895 (s)