News Flash:

Supa-crema de telina

26 Mai 2014
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cartof mediu
1 telina mare
2,5 l apa plata
1 ceapa medie
1 radacina patrunjel
sare
piper
1 morcov
1 lingurita vegeta naturala
1 lingura ulei de masline extravirgin
 
Mod de preparare:

Se spala legumele si se curata de coaja (cu exceptia telinei). Se taie cuburi si se aseaza intr-o oala. Se adauga apa si se lasa la fiert, pana cand se inmoaie bine. Se ia oala de pe foc si se lasa la racorit 10 minute. Se scoate morcovul, ca sa nu coloreze supa (daca doriti, nu e nevoie sa eliminati morcovul din supa). Se paseaza totul cu ajutorul blenderului vertical, pana cand se obtine o crema fina si catifelata.
Se potriveste de sare, piper si se omogenizeaza. Se adauga si uleiul, dupa care se amesteca din nou. Se toarna in boluri si se decoreaza (eu am folosit cateva frunze de macrisor proaspat din curte pe post de decor, impreuna cu o inimioara din morcov fiert si cateva picaturi de ulei de masline cu ierburi aromatice uscate: cimbrisor si busuioc).
Se serveste calda, cu crutoane (eu am servit cu saratele picante–reteta, zilele viitoare)

Supa-crema de telina recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete supa supe-crema supa telina retete racoritoare retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1656 viz    0 com
1541 viz    0 com
2157 viz    0 com
1169 viz    0 com
1447 viz    0 com
1528 viz    0 com
2149 viz    0 com
1217 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013039 (s)