News Flash:

Supa-crema de morcovi cu smantana si ghimbir

17 Martie 2017
1349 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingura ulei de rapita
1 capa alba, mare, tocata marunt
2 linguri ghimbir ras
2 catei de usturoi, taiati felii
1/2 lingurita nucsoara
850 ml supa vegetala
500 g morcovi, taiati felii
400 g boabe de fasole alba (din conserva)
50 g unt
100 g smantana de gatit
sare
piper
4 linguri migdale, taiate julienne
nucsoara pentru decor

Citeste si Ce sa mananci in Postul Pastelui! Sfaturi de la maicute

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incapatoare pune la incins uleiul de rapita si adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul. Caleste-le impreuna timp de 5 minute, apoi adauga nucsoara si mai caleste-le timp de un minut.

Adauga supa de legume, morcovii si fasolea (inclusiv zeama in care a stat aceasta). Acopera oala si lasa totul sa fiarba timp de 20-25 de minute sau pana cand morcovii se inmoaie.
Stinge focul si lasa supa sa se raceasca, apoi paseaz-o foarte bine la blender, pana obtii o crema fina.

Pune din nou supa la foc si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Las-o sa fiarba pana obtii consistenta dorita. Adauga apoi untul si stinge focul. Incorporeaza si smantana lichida.
Serveste supa crema de morcovi cu ghimbir presarata cu migdale pe deasupra si decorata cu putina pudra de nucsoara. Supa poate fi servita alaturi de crutoane simple sau aromate.

sursa: acasa

ghimbir nucsoara morcovi tigaie incapatoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1500 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014022 (s)

loading...