News Flash:

Supa-crema de legume

30 Ianuarie 2013
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

floricele de broccoli
1 praz taiat rondele subtiri
1 cartof taiat cuburi medii
1 ceapa taiata fin
1 morcov taiat cuburi medii
1 dovlecel taiat rondele
2,200 ml apa sau supa de legume fierbinte
50 gr unt
50 gr ulei de masline
sare
150 ml lapte
piper
2-3 crengute de cimbru

Mod de preparare;

Intr-o cratita topim untul cu uleiul de masline si incepem sa sotam legumele in ordinea urmatore: ceapa, praz, morcovi, cartofi, dovlecel si broccoli. Adaugam lichidul fierbinte (supa), asezonam cu putina sare si piper. Presaram cimbrisor si lasam sa fiarba 15-20 de minute. Cand legumele sunt fierte, cu un blender de mana facem legumele crema si corectam gustul cu sare si piper. Adaugam laptele si retragem cratita din foc.
 
Cand topim untul, turnam putin ulei de masline pentru a ajuta si proteja untul de a se arde si, ulterior, de a avea legume sotate cu aroma neplacuta si cu gust amar. Este foarte important sa sotam fara culoare, astfel extragem apa din ele, ramane gustul natural si sunt caramelizate frumos. Adaugam lapte si nu smantana pentru o versiune mai usoara si cu mai putine calorii.
 
Sfatul lui Chef Ioannis
 
Va recomand sa nu faceti crutoane mici, ci sa prajiti in cuptor felii mari de paine cu tot feluri de seminte pe ele. Stropim feliile de paine cu putin ulei de masline si asezam seminte de anason, de chimen, mac, susan, de floare soarelui etc. Limita exista doar unde vreti voi sa va opriti.
 
sursa acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

praz cartof apa unt sare lapte piper cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1446 viz    0 com
3276 viz    0 com
1761 viz    0 com
2067 viz    0 com
1674 viz    0 com
1416 viz    0 com
2987 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013385 (s)