News Flash:

Supa-crema de cartofi cu afumatura

2 Iunie 2014
1894 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg cartofi
150 gr afumatura (sunculita, ciolan etc.)
1 ceapa
2 linguri ulei
1 praz
1 felie telina (cca 50 gr)
2 fire tarhon
2 morcovi (cca 150 gr)
2 linguri smantana
sare
piper

Mod de preparare:

Se taie baconul felii mai mari. Se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga morcovii si partea alba de la praz rondele, ceapa tocata, telina cubulete. Se continua sa se prajeasca totul la foc mic inca 10 minute, pana legumele se inmoaie. Se adauga cartofii taiati cuburi, sare, piper si 4 cani de apa.Se fierbe totul la foc mediu pentru cca 30 minute, pana legumele sunt fierte bine. Se scoate afumatura din oala si se pune deoparte sa se racoreasca.

Se strecoara legumele, retinandu-se si supa de care vom avea nevoie la pasul urmator.In robotul de bucatarie se paseaza legumele pana devin piure. Apoi se adauga supa (cu robotul mergand )pana supa crema capata consistenta dorita (am pus 2 cani se supa).Se pune supa crema inapoi in oala si se da focul mic sub ea. Se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare.Se toaca tarhonul marunt si se adauga in supa crema.
Se taie cubulete afumatura si se pune si ea in oala. Se lasa totul pe foc mic inca 2-3 minute si se drege de sare.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete supa supa cartofi supa afumatura bors carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1365 viz    0 com
1599 viz    0 com
1471 viz    0 com
2092 viz    0 com
1109 viz    0 com
1380 viz    0 com
1483 viz    0 com
2036 viz    0 com
1179 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020410 (s)