News Flash:

Sunt nespus de bucuroasa ca am descoperit reteta de pasca cu glazura

18 Aprilie 2017
689 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
100 gr unt
100 gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet zahar vanilat
250 ml lapte
200 gr faina
2 linguri cacao (25 gr)
1 pliculet praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru compozitie (compozitia de branza):
100 gr unt
2 oua
120 gr zahar pudra
700 gr branza dulce (branza de vaci)
2 linguri faina
100 gr stafide
2 lingurite esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
5 linguri de rom

Pentru glazura:
4 linguri lapte
4 linguri zahar
1 lingura cacao
1 lingura unt

Mod de preparare:


Pentru blat mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand devine spuma dupa care adaugam oul si zaharul vanilat, mixam in continuare apoi adaugam laptele si treptat faina amestecata impreuna cu praful de copt si cacao. Dupa omogenizare vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani groase.

Citeste si despre Prajitura Pastelui - In 3 straturi, din 6 ingrediente

Tapetam o forma rotunda de yena cu diametrul de 24-26cm cu unt si presarata cu pesmet si turnam 50-60% din compozitia pregatita anterior, o nivelam frumos si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade sa se coaca timp de 20 minute.

In acest timp pregatim compozitia de branza pentru pasca. Mixam ouale impreuna cu untul moale si zaharul pudra pana cand se omogenizeaza apoi adaugam branza de vaci. Stafidele care au fost inmuiate in rom le stoarcem bine si le adaugam in compozitie impreuna cu coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie si faina dupa care amestecam totul impreuna.

Cand blatul este copt si trece testul scobitorii adaugam compozitia de branza peste blatul copt iar deasupra vom pune compozitia ramasa de la blat. Coacem tava in cuptor la 170 grade timp de 40 minute dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca bine timp in care pregatim glazura. Focul trebuie sa fie cat mai mic ca alfel stratul de deasupra o sa crape mult.

Citeste si Nu o sa-ti vina sa crezi ce poti face doar cu 6 ingrediente - Iti iese pufos si delicios

Pentru glazura vom pune toate ingredientele intr-un ibric, le amestecam si le fierbem timp de 1-2 minute la foc mic, sau pana cand glazura este legata. Dupa ce pasca cu branza si cacao s-a racit o scoatem pe un platou si turnam deasupra glazura si optional o ornam si cu nuca de cocos.

Pasca cu branza si cacao, un preparat traditional romanesc cu ocazia Sarbatorilor Pascale, delicioasa, moale , pufoasa si aromata cu o umplutura buna de branza si stafide si un blat delicat de cacao pe care o mananci cu placere la masa de Paste alaturi de familie si cei dragi.
Alte retete de pasca: pasca fara aluat, pasca cu aluat de cozonac, pasca cu branza si stafide, pasca de casa.

Reteta de pasca cu glazura ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

testul scobitorii glazura platou preparatedevis ro
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1540 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019725 (s)