News Flash:

Sunca mozaic - ingrediente si mod de fabricare

29 Septembrie 2013
2393 Vizualizari | 0 Comentarii
Sunca mozaic: carne de porc cu gust “imbunatatit”

Ingrediente:

carne de porc
apa
amidon de cartofi
proteina vegetala din soia
sare
condimente
zaharuri: dextroza
stabilizatori: difosfat de sodiu, trifosfati de sodiu
potentiatori de gust: glutamat de sodiu, 5 ribonucleotide disodice
antioxidant: ascorbat de sodiu
gelifianti: caragenan, guma de xantan
colorant alimentar: carmin
conservant: nitrit de sodiu

Mod de fabricare:

Eticheta nu ofera indicatii exacte despre ce cantitate de ingrediente contine aceasta “sunca”. Totusi, prezenta gelifiantilor ne indica faptul ca nu e vorba de o sunca in adevaratul sens al cuvantului, ci de un preparat in care intra si amidon si soia, un mix care, la final este colorat roz cu carmin si tratat cu conservant chimic.

Parerea specialistului:
Sunca mozaic este un pericol mai ales pentru bolnavii de inima. Sarea continuta atrage apa in organism, crescand astfel presiunea arteriala, iar in final este suprasolicitata functia renala. Pe de alta parte, amidonul de cartofi prezent in compozitie, este tot un dulce, iar daca luam in calcul ca aceasta sunca are si dextroza, deducem ca nu poate fi defel recomandata diabeticilor”, spune medicul de familie Ioana Vartosu.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sunca mozaic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021318 (s)