News Flash:

Sufleu cu spanac

28 Aprilie 2011
3845 Vizualizari | 0 Comentarii
Sufleu cu Spanac
Ingrediente:

- 500 gr spanac
-
200 gr kaizer
-
3 oua
-
200 gr cascaval
-
100 gr mozzarella
-
200 ml lapte
-
2 linguri faina
-
50 gr unt
- 3 linguri ulei de masline
-sare, piper

Mod de preparare:

Spanacul se curata, se spala foarte bine, frunza cu frunza... Se fierbe cateva minute, in apa cu putina sare si putin bicarbonat de sodiu (pentru a ramane verde). Apoi se scoate, se scurge de apa... lasam sa se raceasca si il tocam marunt. Kaizerul se taie fasii,se rumeneste in putin ulei. Cascavalul si mozzarella se dau pe razatoarea mare. Untul se pune intr-un vas pe foc,dupa ce s-a topit, se adauga faina, se amesteca bine, lasam doar putin sa se caleasca, nu trebuie rumenita, apoi se adauga laptele, continuand sa amestecam pana obtinem un sos alb.

In acel sos alb, adaugam spanacul taiat, kaiserul rumenit, galbenusurile, sare, piper, cascavalul si mozzarella (oprind un sfert, pentru deasupra). Amestecam bine compozitia rezultata. Mixam albusurile bine de tot, iar cu miscari usoare le adaugam compozitiei cu spanac. Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet.

Adaugam amestecul. Dam vasul la cuptor pentru 20 -30 minute, in functie de tipul cuptorului. Spre sfarsitul coacerii, scoatem vasul, presaram cascaval/mozzarella pe deasupra pentru gratinare...  si dam din nou vasul la cuptor pentru 5 minute.

spanac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 30 queries | Mysql time :0.024786 (s)

loading...