News Flash:

Sucul de sfecla si ghimbir are puterea de a trata bolile cronice (preparare fara storcator)

17 Decembrie 2018
2915 Vizualizari | 0 Comentarii

Un mod placut de a consuma sfecla rosie in stare cruda este sub forma de suc, in combinatie cu ghimbir. Pe langa faptul ca mareste efectul terapeutic al bauturii, ghimbirul ii adauga o aroma deosebita. Sucul natural este unul din cele mai indicate forme de administrare a legumelor si fructelor, deoarece este foarte concentrat in nutrienti, care sunt rapid absorbiti de catre corp.

Suc de sfecla cu ghimbir – reteta. Ingrediente:

  • 2 mere
  • 1 sfecla mare
  • 1 bucata de ghimbir de 1 deget
  • ½ pahar de apa

Mod de preparare:

Spalati bine merele, sfecla si ghimbirul. Taiati-le bucati, fara sa le decojiti. Puneti-le in blender impreuna cu apa. Mixati pana cand obtineti o pasta fina, omogena. Acoperiti gura blenderului cu o bucata de tifon sau cu un saculet folosit la strecurarea laptelui de seminte sau nuci. Turnati pasta prin tifon intr-un bol si stoarceti bine panza pentru a extrage tot sucul. Turnati apoi sucul intr-un pahar si serviti-l imediat.

Daca vi se pare prea concentrat, il puteti dilua cu mai multa apa. De asemenea, poate fi indulcit cu miere de albine sau cu putin suc de struguri. Sucul de sfecla rosie poate fi asociat cu suc de morcov, castravete si/sau telina. Nu aruncati pulpa ramasa. Poate fi folosita in diferite preparate: chiftele, tocanite, ciorbe, supe, piure, mancare pentru copii, paine de casa etc.

Beneficiile sucului de sfecla

Sfecla rosie este bogata in acid folic, mangan si un compus numit betacianina, care razboieste cancerul. Acesta pigment este de altfel responsabil pentru culoarea rosie intensa a sfeclei. In medicina traditionala, sfecla este utilizata in anemie, oboseala, detoxifiere, cancer, boli de ficat, afectiuni oculare (datorita continutului de luteina si zeaxantina care protejeaza retina) si afectiuni renale, circulatia limfatica si probleme ale pielii.

Are proprietati antiinflamatoare, antioxidante si anticancerigene. Mai mult, sucul de sfecla are puterea de a inversa bolile cronice, datorita acidului oxalic care actioneaza ca un solvent pentru depozitele nesanatoase de calciu din corp, asociate cu dezvoltarea bolilor cronice:

  • artrita
  • boli de inima
  • pietre la rinichi
  • afectiuni ale ochilor
  • vene varicoase
  • arterioscleroza
  • cancer

Sucul de sfecla poate cauza reactii adverse specifice detoxifierii. Prin dizolvarea depozitelor daunatoare de calciu are loc o „descoperire” si o eliminare a metalelor grele, a substantelor chimice si toxice, si a virsurilor din corp. De aceea este bine sa se inceapa cu doze mici de suc de sfecla, circa 30 ml.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfecla rosie suc sfecla suc ghimbir
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018611 (s)