News Flash:

Substitutul pentru oul obisnuit, creat in laborator

8 Iulie 2013
976 Vizualizari | 0 Comentarii
Din grija pentru animale si pentru cererea tot mai mare de mancare de pe glob cercetatorii din laboratorul Hampton Creek din San Fancisco au creat un substitut pentru oul obisnuit produs de o gaina. Proiectul i-a atras atentia si lui Bill Gates.

Ce-a fost mai intai: oul sau gaina? Problema veche de cand lumea nu va mai stresa pe nimeni in viitor, pentru ca oul viitorului nu va mai avea nicio legatura cu gaina. O echipa de cercetatori americani a creat deja un substitut gustos pentru el numit “beyond egg” (dincolo de ou). Nu arata exact ca un ou, pentru ca are forma unui praf, dar gustul este asemanator.

"Beyond egg" este facut din bucatele mici de mazare macinata, faina de sorg (un grau cultivat pentru paine mai ales in Africa si in alte zone secetoase) si cateva alte ingrediente, spune Josh Tetrick, fondator si presedinte al Hampton Creek Food.

Proiectul lui a atras deja atentia unor investitori grei, cum este Bill Gates, dispus sa dea bani pentru producerea oului fals la scara larga, in conditiile in care cererea de produse de origine animala este tot mai mare. De exemplu, in 2000 cererea globala de oua era de 14 milioane de tone, iar pana in 2030 este asteptata sa creasca la 38 de milioane de tone, spune Organizatia pentru Agricultura a Natiunilor Unite.

Josh Tetrick spune ca gustul oului vegetal este la fel de bun precum al oului de gaina. In plus, calitatile sale in ceea ce priveste coagularea si textura pe care o confera mancarurilor sunt cu mult mai bune. Ca sa nu mai punem la socoteala siguranta alimentara mult mai sporita pentru consumatori, pentru ca noile oua nu mai prezinta riscul contaminarii cu salmonella.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

hampton creek beyond egg bill gates josh tetrick
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1786 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024617 (s)