News Flash:

Strudele cu piersici

12 Februarie 2016
3070 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cca 450 gr faina alba
100 gr zahar
1 lingurita miere de albine
75 ml lapte
1 ou
jumatate pachet de unt
1 lingurita drojdie uscata activa
1/2 lingurita sare
3 piersici mari
1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare strudele cu piersici:

1. Incalzeste latele, apoi amesteca-l cu mierea de albine si cu cateva linguri de faina. Omogenizeaza.
2. Adauga drojdia. Mixeaza foarte bine si lasa deoparte in jur de 30 de minute. In acest timp isi va dubla volumul.
3. Pune mixul in bolul mixerului, adauga oul si jumatate din cantitatea de zahar. Omogenizeaza.
4. Pune apoi faina, untul, extractul de vanilie, restul de lapte si sarea. Mixeaza la viteza medie timp de cateva minute. Aluatul trebuie sa moale si usor de modelat. Lasa-l sa creasca intr-un loc caldut.
5. Spala piersicile si taie-le in felii.
6. Pune pe foc mic, intr-o tigaita, piersicile si 50 gr zahr de zahar. Amesteca in mod constant. Ia-le de pe foc dupa vreo 5 minute.
7. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, taie-l in 8 parti si trece cu sucitorul peste fiecare.
8. Cresteaza fiecare cerc de aluat cu un cutit, dar ai grija sa lasi mijlocul netaiat.
9. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
10. Pune cate o lingura de piersici pe fiecare, apoi impatureste ca in imaginea de mai jos.
11. Pune aceste strudele cu piersici intr-o tava tapetata cu hartie pergament, lasa-le deoparte vreo 10 minute, dupa care unge-le cu oul batut si baga-le in cuptor pentru vreo 30 de minute sau pana cand se rumenesc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


strudel piersici aluat strudel strudel fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1165 viz    0 com
29124 viz    0 com
1324 viz    0 com
3094 viz    0 com
1826 viz    0 com
3412 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019217 (s)