News Flash:

Stromboli - pizza rulata, cu care iti hranesti familia la micul dejun

21 Martie 2017
3723 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

aluat de pizza
salam
sunca
salam pepperoni
provolone/gorgonzolla
mozzarella
parmezan
galbenus
ulei de masline
sos de pizza

Citeste si despre Rulada cu umplutura de pizza - Reteta mai jos

Mod de preparare:

Unii zic ca e o pizza rulata, altii spun ca e sandwich. Oricum i-ai spune, Stromboli (inventat cam prin anul 1950) e o gustare extraordinar de buna, care a cucerit oameni din intreaga lume. Straturi-straturi delicioase de branzeturi, sunca afumata, salam usor picant, invelite intr-un aluat crocant si fierbinte.
Preincalzeste cuptorul la temperatura mare.
Fa blatul de pizza conform instructiunilor simple de aici. Intinde-l cu un sucitor pe un fund de lemn presarat cu faina, cat mai dreptunghiular posibil (nu rotund, ca pentru pizza). Unge-l cu sos pentru pizza (reteta aici).
Pune in mijloc  cate un strat de fiecare carne in parte, lasand pe cat posibil, de jur imprejur, marginile libere, ca sa poti impaturi aluatul la final. Adauga si branzeturile – mozzarella, provolone,gorgonzolla (rase sau taiate felii).
Bate oul cu putina apa si unge cu el marginile lasate libere.
Ruleaza usor – incepand dintr-o singura parte, desigur – si la final uneste bine marginile ca sa izolezi bine umplutura si impatureste marginile dedesubtul aluatului.
Pune pe o tava tapetata cu hartie de copt, stropeste cu ulei de masline (daca vrei, poti presara deasupra si putin parmezan, oregano sau praf de usturoi) si da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Taie felii si serveste cu sos marinara alaturi.

sursa: unica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salam pepperoni mozzarella
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1864 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019058 (s)