News Flash:

Stromboli - o reteta pentru incepatori - FOTO

16 Decembrie 2014
33182 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 lingura de drojdie uscata
1 lingura zahar
cca 170 ml apa calda
1 lingurita sare
1/2 lingura ulei de masline
cca 690-700 faina alba

Pentru umplutura:
6 felii de branza Provolone
cateva felii de salam
cateva gr de ardei iute (din sortimentul cel mai putin iute)
2 linguri ulei de masline
1 lingurita mix italian

Mod de preparare:

Amesteca apa calda cu zaharul si drojdia. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, lasa compozitia deoparte in jur de 5 minute sau pana cand incepe sa creasca. Amestec-o apoi cu ulei de masline si sare. Pune aluatul intr-un bol mare si adauga 230 gr de faina. Omogenizeaza. Continua apoi sa adaugi faina, cam cate 100 gr de fiecare data. Framanta aluatul obtinut pe o masa infainata. Cand vezi ca nu mai este foarte lipicios, modeleaza-l sub forma de bila, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la crescut in jur de 2 ore.

Odata ce si-a dublat volumul, trece cu sucitorul peste el de mai multe ori, ca sa obtii o foaie mai subtire. Amesteca ingredientele pentru umplutura. Intinde salamul pe toata foaia, apoi pune umplutura pregatita. Ruleaza ca pe cozonac. Greseaza cu putin ulei o tava de rulada / cozonac, pune aluatul umplut in ea, apoi unge-l cu putin ulei si presara mixul italian. Lasa-l deoparte o ora, ca sa creasca.

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius, iar cand e gata, baga tava pentru 25 de minute sau pana cand se rumeneste.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


stromboli retete incepatori retete rulada aluat umplut retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013862 (s)